Церемонија додјеле признања службеницима СИПА-е

У службеним просторијама Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у Источном Сарајеву, данас је, 23.12.2013. године, одржана церемонија додјеле признања Министарства безбједности БиХ и Државне агенције за истраге и заштиту полицијским службеницима СИПА-е, награђеним за изузетне резултате рада у 2013. години.

Признања Министарства безбједности БиХ (Полицијску медаљу за храброст, Златну полицијску значку и Сребрну полицијску значку) награђеним службеницима уручио је министар безбједности Босне и Херцеговине Фахрудин Радончић, док је признања Државне агенције за истраге и заштиту (Рељефни амблем СИПА-е) уручио директор СИПА-е Горан Зубац.

Полицијска медаља за храброст данас је уручена једном службенику СИПА-е, док је Златну полицијску значку добило шест службеника, а Сребрну полицијску значку 14 службеника.

Рељефни амблем Државне агенције за истраге и заштиту, највеће признање СИПА-е, уручен је министру безбједности Босне и Херцеговине Фахрудину Радончићу и замјенику директора Агенције за школовање и стручно усавршавање кадрова Борису Ивановићу, за допринос у изградњи и јачању свеукупних капацитета СИПА-е. Ово признање добило је и пет службеника СИПА-е, док су сат са Похвалом добила два службеника СИПА-е.

Министар Радончић уручио је посебну Похвалу Министарства безбједности БиХ директору СИПА-е Горану Зубцу, наводећи, између осталог, да је СИПА постала велики бренд и агенција која показује бриљантне резултате. Он је упоредио СИПА-у са америчким ФБИ-јом, истичући да су резултати показали са колико ефикасности, ентузијазма и пофесионализма ова агенција ради свој посао. „СИПА је постала регионално препознатљива и референтна агенција и поуздан партнер полицијама најразвијенијих европских земаља“, истакао је министар Радончић.

Честитајући најхрабријим службеницима који су дали допринос афирмацији СИПА-е, министар је рекао да су постигнути резултати потврдили да је СИПА водећа агенција у борби против најтежих облика криминала и корупције.

Директор Зубац је истакао да су међу службеницима којима су уручена признања најспособнији истражитељи Агенције, који су радили на најсложенијим предметима, тим  способан и спреман да изврши сваки задатак. Посебно им је честитао на храбрости, пожртвованости и принципијелности у раду.

Са задовољством истичемо да су међу награђеним полицијским службеницима и четири инспекторице, од којих су двије награђене Сребрном полицијском значком, док су двије добиле сат са Похвалом.