Амбасадор Турске посјетио СИПА-у

Амбасадор Турске у БиХ, Њ.Е. Ахмет Јилдиз, посјетио је данас, 4.3.2014. године, Државну агенцију за истраге и заштиту (СИПА) и састао се са директором Гораном Зубцем и помоћником директора Анђелком Хргићем.

Будући да је ово прва званична посјета амбасадора Јилдиза СИПА-и, на састанку је разговарано о свим аспектима рада Агенције, њеним надлежностима, те улози коју има у безбједносном систему БиХ.

У разговору са амбасадором Турске, директор СИПА-е је истакао да су приоритети рада Агенције борба против организованог криминала, тероризма, тешког финансијског криминала и корупције, те ратних злочина. Он је презентовао резултате посљедњих акција СИПА-е у области борбе против ових видова криминала, нагласивши да је СИПА важан субјекат међународне оперативне сарадње у борби против свих облика организованог криминала.

Њ.Е. Ахмет Јилдиз исказао је подршку државним институцијама и агенцијама за спровођење закона у БиХ у њиховом свеукупном јачању и напорима у борби против најсложенијих видова криминала, те потребу и спремност увезивања истражних органа Турске и БиХ, посебно по проблематици тероризма, организованог криминала и корупције.

С тим у вези, на састанку је оквирно договорен наредни сусрет, с циљем благовремене размјене обавјештајних података и информација.