Акција „Лист 1“: У наставку акције слободе лишене три особе

У наставку активности у оквиру акције кодног назива „Лист 1“, полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) синоћ су (15.10.2015. године) слободе лишили три лица иницијала Ј.С., Е.С. и Г.Е. због постојања основа сумње да су починили кривично дјело организовани криминал, у вези са кривичним дјелом недозвољени промет акцизних производа.

Поступајући по захтјеву СИПА-е, полицијски службеници Граничне полиције БиХ наведена лица задржали су синоћ на граничном прелазу Рача до долакса полицијских службеника СИПА-е. Лица лишена слободе приведена су у службене просторије СИПА-е, гдје се криминалистички обрађују, након чега ће бити предата на даље поступање Тужилаштву БиХ.

 У наставку активности по овом предмету, СИПА је јуче (15.10.2015. године) Тужилаштву БиХ доставила извјештај о почињеном кривичном дјелу и починиоцима против 15 лица због постојања основа сумње да су починили кривично дјело организовани криминал, у вези са кривичним дјелом недозвољени промет акцизних производа, а све у вези са неовлаштеним прометом дувана.