Слободе лишено још једно лице

Акција „Дамаск“ – допуна информације

У наставку активности у оквиру акције „Дамаск“, полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), у послијеподневним сатима, на подручју Зенице, слободе су лишили још једно лице иницијала М.Т. (1948) због постојања основа сумње да је починило кривично дјело финанисирање терористичких активности, у вези са кривичним дјелом тероризам. У току је претрес стамбеног објекта који користи наведено лице.

Лице иницијала М.Т. биће приведено у службене просторије СИПА-е, гдје ће се над њим извршити криминалистичка обрада, након чега ће бити предато Тужилаштву БиХ на даље поступање.

Након криминалистичке обраде у службеним просторијама СИПА-e, лица иницијала Н.Х. (1986), М.К. (1996) и Е.Т. (1964), уз Извјештај о почињеном кривичном дјелу и починицима, предатa су данас у послијеподневним сатима Тужилаштву БиХ на даље поступање, док над преостала три лица лишена слободе криминалистичка обрада и даље траје.

Активности у оквиру предмета кодног назива „Дамаск“ интензивно се настављају с циљем откривања свих починилаца и документовања кривичних дјела.