Klix.ba: Неустрашиве истражитељке СИПА-е

На порталу Klix.ba јуче је (17.5.2015. године) објављена прича под насловом „Неустрашиве истражитељке СИПА-е: Жене у полицији живе свој посао“ која говори о полицијским службеницама Државне агенције за истраге и заштиту.

”Државна агенција за истраге и заштиту водећа је полицијска агенција у Босни и Херцеговини по заступљености жена – полицијских службеница у свом саставу. Од укупно 519 полицијских службеника 70 или 13,49 посто су жене, што је знатно више у односу на друге полицијске органе у Босни и Херцеговини, гдје се тај проценат креће од 3,3 до 8,74 посто”, наводи се, између осталог, у чланку.

Три инспекторке СИПА-е које обављају различите послове у Агенцији за Клиx.ба говоре због чега су се одлучиле на овај позив, затим о свом послу, изазовима са којима се сусрећу али и односу са мушким колегама.

„Да бисте могли добро радити било који посао и постизати свој максимум, морате га вољети. Ово је хумано и часно занимање. Полицијски позив није само посао или професија, већ трајно животно опредјељење. Ми овај посао заправо живимо, сложне су инспекторке”, наводи се у чланку.

Текст можете у цијелости погледати овдје.